Receptai

Avižų duona

Reikės:

  • 230g. avižinių dribsniu
  • 250g. įvairių sėklų mišinio
  • 100g. migdolo riekučių
  • 50g. išbrinkintų vandenyje chia sėklų
  • 70g. avižų sėlenų
  • 70g. pilno grūdo ruginių/kvietinių miltų
  • 1 a.š druskos
  • 2 valgomi šaukštai Saulės medaus su čederio sūriu
  • 60g. tirpinto kokoso aliejaus arba kiaulės taukų
  • 650ml. šilto vandens
  • 2 kaiušiniai
  • 1 a.š kepimo miltelių

Gaminimo eiga:

1. aliejų/taukus pašildyti mikrobangų krosnelėje 1min. į ištirpintą masę supilti medaus, bei pašildyti 10ek.

2. Visus ingridientus sudėti į puodą, supilti aliejaus ir medaus masę palikti išbrinkti šaldytuve 3 valandas geriau per naktį.

3. Skardelę iškloti kepimo popieriumi, supilti visą masę.
Kepti orkaitėje be vėjelio 180 laipsnių 1.15h
Vėliau 180 laipsnių orkaitėje su vėjeliu 15min.
Iškepus ištraukti iš skardos, kad pilnai atvėstų, skaniausia valgoma kitą dieną.