Receptai

Kepenėlių paštetas

Reikės:

  • 500g. Kepenėlių (mes naudojame kalakutienos).
  • 100ml. sauso raudono vyno
  • 80g. tirpinto sviesto
  • 1 didelis svogūnas
  • 100ml. vištienos sultinio
  • citrinos žievelės
  • 1/2 česnako
  • 2 morkos
  • 2 valgomi šaukštai saulės medau su čili pipirais
  • druskos (pagal skonį).
  • pipirų (pagal skonį).
  • šviežio arba džiovinto rozmarino papuošimui.

 

Gaminimo eiga:

1. Švarioje keptuvėje stipria ugnimiapkepinti kepenėlių abi puses. Apkepinę supilkite raudonąjį vyną, druską,pipirus. Leiskite vynui šiek tiek išgaruoti 5-7min.
2. Sudėkite visą turinį į puodą. Keptuvėje apkepinkite morkas, svogūną, riekutėmis supjaustytą česnaką, pakepkite apie 5-7min. Sudėkite iškeptą turinį į puodą, supilkite paruoštą sultinį, medų, citrinos žievelę. Uždenkite puodu ir leiskite pavirti apie 20-25min. Karštą išvirusią masę sublenderiuokite bei sudėkite į indelius, kai šiek tiek pravės, mikrobangėje ištirpinkite sviestą ir užpilkite ant viršaus bei papuoškite rozmarinu. Skaniausia ant mūsų gamintos duonos su marinuotu mažu svogūnėliu!! SKANAUS!!