Reikės:
- 500g. Kepenėlių (mes naudojame kalakutienos).
- 100ml. sauso raudono vyno
- 80g. tirpinto sviesto
- 1 didelis svogūnas
- 100ml. vištienos sultinio
- citrinos žievelės
- 1/2 česnako
- 2 morkos
- 2 valgomi šaukštai saulės medau su čili pipirais
- druskos (pagal skonį).
- pipirų (pagal skonį).
- šviežio arba džiovinto rozmarino papuošimui.
Gaminimo eiga:
1. Švarioje keptuvėje stipria ugnimiapkepinti kepenėlių abi puses. Apkepinę supilkite raudonąjį vyną, druską,pipirus. Leiskite vynui šiek tiek išgaruoti 5-7min.
2. Sudėkite visą turinį į puodą. Keptuvėje apkepinkite morkas, svogūną, riekutėmis supjaustytą česnaką, pakepkite apie 5-7min. Sudėkite iškeptą turinį į puodą, supilkite paruoštą sultinį, medų, citrinos žievelę. Uždenkite puodu ir leiskite pavirti apie 20-25min. Karštą išvirusią masę sublenderiuokite bei sudėkite į indelius, kai šiek tiek pravės, mikrobangėje ištirpinkite sviestą ir užpilkite ant viršaus bei papuoškite rozmarinu. Skaniausia ant mūsų gamintos duonos su marinuotu mažu svogūnėliu!! SKANAUS!!